Vogelspotten in de Charente

De Charente Limousin is een rustige, landelijke streek met een licht glooiend landschap met veel heggen, eiken en tamme kastanjes. De streek is nog niet ontdekt door de massa en heeft zo haar rustige kleinschalige agrarische karakter weten te behouden. Er zijn veel verschillende vogelsoorten te ontdekken. Le Douvet is een prima uitvalsbasis voor wandelaars, vogelspotters en andere natuurliefhebbers om deze prachtige streek te ontdekken! 

Sinds het voorjaar van 2020 kun je ook vanuit een drietal uitkijkposten in alle rust vogels en andere dieren komen observeren. Sinds onze komst in 2007 hebben we meer dan 600 bomen gepland op de 3 hectare land rondom Le Douvet. Het koesteren van alle heggen en struiken en jonge aanplant heeft geleid tot een oase van groen die voedsel en bescherming biedt aan veel verschillende soorten vogels. 

Zo is de steenuil een vaste bewoner en zijn de zwaluwen ieder jaar graag geziene gasten in onze stal. Maar ook de wielewaal, de hop, de grauwe klauwier, de rode en de zwarte wauw, de valk, en de bosuil, de nachtegaal en het puttertje zijn kind aan huis. En delen de boerderij met de vele (huis)mussen, pimpel- en koolmeesjes, en roodstaartjes. We hebben ook het geluk dat we de kraanvogels twee keer per jaar over onze boerderij zien vliegen, een prachtig gezicht en ook mooi om te horen. De aankondiging van het voorjaar wanneer ze in grote getale naar het Noorden trekken en de aankondiging van de winter op hun trek naar het Zuiden.