Nieuwe projecten op Le Douvet

Zonnewijzer

In de loop der jaren hebben we van verschillende kunstenaars prachtige objecten in de tuin verzameld. Het werd tijd voor een eigen sculptuur. Hiervoor heeft Joop ijzeren karrenwielen, een oude ploeg en ander rondslingerend oud ijzer verzameld. Slijpend en lassend ontstond deze zonne- en windwijzer in combinatie met een vogelvoederplek.

Vogeluitkijkpost

uitkijkpost

In 12 jaar tijd is Le Douvet veranderd in een groene oase. De meer dan 400 bomen en struiken die we in de jaren hebben gepland hebben de kale weilanden rondom de boerderij veranderd in een paradijs voor vogels en andere kleine dieren zoals egels en padden. Mede door de vogelspotters die Le Douvet in de loop der jaren hebben bezocht zijn we gewezen op het grote aantal vogelsoorten dat hier foerageert en zich nestelt. Zo ontstond bij ons het idee voor een vogelspotplek. Deze winter beginnen we met de bouw van een uitkijkpost.

Het Klompenpad

Rondom onze weide gaan we een wandelpad creëren. Het pad zal worden bewegwijzerd met oude klompen, waarbij in elke klomp een vraag of opdracht verborgen ligt. Hiermee willen we vooral de jeugd aanmoedigen om te kijken naar de de vele soorten bomen en sporen van wilde dieren. Onder het motto ” alles wat je aandacht geeft groeit” hopen we zo onze liefde voor de natuur over te dragen.